Wereldpaviljoen Steyl Venlonaer van ’t Jaor 2023

De eretitel Venlonaer van ’t Jaor 2023 is toegekend aan Wereldpaviljoen Steyl, zo werd vrijdagavond bekend gemaakt in Nedinscoplein bij Omroep Venlo.
Daar waren voorzitter van de stichting Venlonaer van ’t Jaor, Toine Hazenbosch, en de voorzitter van het bestuur van Wereldpaviljoen Steyl, René Poels, te gast. De huldiging vindt plaats in de parterre van het stadhuis op 16 mei aanstaande door burgemeester Scholten.

Het bestuur van de Stichting Venlonaer van ’t Jaor, bestaande uit zes personen die alle stadsdelen van de Gemeente Venlo vertegenwoordigen, heeft besloten dat het Wereldpaviljoen Steyl zich Venlonaer van ’t Jaor 2023 mag noemen.
De keuze voor Wereldpaviljoen Steyl was voor het bestuur van de stichting een makkelijke, licht voorzitter Toine Hazenbosch toe:
“Het betreft een bloeiende organisatie die louter bestaat uit zeer gedreven vrijwilligers.
In de afgelopen jaren is het Wereldpaviljoen uitgegroeid tot een van de populairste culturele uitjes in Noord-Limburg, en ze trekken zelfs veel bezoekers van daarbuiten.
Ze zetten hiermee zichzelf en de gemeente Venlo prachtig op de kaart.
In 2023 hebben zij een bijzonder goed jaar gedraaid en dat was voor ons reden genoeg deze organisatie te benoemen tot de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor.”

Wereldpaviljoen Steyl Venlonaer van ’t Jaor 2023