Huub Stapel

Huub Stapel

Acteur Huub Stapel is sinds februari 2021 ambassadeur van het Wereldpaviljoen. Hoewel hij momenteel in Amsterdam woont, kent hij Steyl als geen ander. Huub is geboren in Tegelen op 2 december 1954. Zijn ouderlijk huis ligt zelfs op de grens van Tegelen en Steyl. Hij heeft er zijn jeugd doorgebracht.

Inmiddels is Huub een van de meest gevraagde Nederlandse acteurs. Hij speelde onder andere in films als Van de koele meren des doods, Ben Verbong (ook oud Tegelenaar) Het meisje met het rode haar, De lift, Flodder, Het nadeel van de twijfel, De onfatsoenlijke vrouw, Amsterdamned, Van God Los, De dominee en Terug naar de kust. Ook speelde hij in  televisieseries als Willem van Oranje en De Partizanen. Hij speelde de hoofdrol in een aantal theaterproducties, zoals Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en Intouchables.

Huub onderstreept de doelstelling van het Wereldpaviljoen om jong en oud kennis te laten maken met andere culturen en op die manier respect over en weer te bereiken. Hij zal in voorkomende gevallen zijn ambassadeurschap ook naar buiten uitdragen.

Bezoek Huub Stapel 27 oktober 2021

Foto’s: Twan van den Hombergh

F

Huub heeft de tekst ingesproken van het filmpje Venlo mien hert, met tekst van Sef Derkx

en begin januari 2021 leidt hij de toeschouwer rond door Kloosterdorp Steyl in mooie videoclip over Steyl ten behoeve van een digitaal bezoek van Tweede Kamerleden aan het Kloosterdorp Steyl.

Samen met schrijver en Neerlandicus Wim Daniëls was Huub te zien en te horen in de zesdelige MAX Tv-serie Het Dorp. In de serie gaan de heren op zoek naar wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd en de toekomst van het dorp.