Attracties

HET WERELDPAVILJOEN

Welkom in het Wereldpaviljoen. We zijn gevestigd in het monumentale pand van de oude drukkerij van het Missiehuis
van de paters in Steyl. Via de hal stap je La Cantina binnen.
Je proeft meteen de sfeer van Midden-Amerika met haar
felle kleuren. De warme, gastvrije ontvangst is ook typisch
voor deze regio.
Logo Het Wereldpaviljoen Steyl

 

LA CANTINA

Bij de kassa is de ticketverkoop, je kunt er ook andere leuke dingen kopen, zoals onze mascotte, de kleurrijke vogel Pájaro.
De opbrengst is voor het Wereldpaviljoen. Verder kun je hier aan het begin van jouw reis naar de Andere Wereld, tijdens de reis of op het einde genieten van een kopje (h)eerlijke koffie/thee, een frisdrank, een glaasje wijn of bier voor de volwassenen en voor de kinderen ranja, chocomel, frisdrank, ijs en andere versnaperingen.

Logo Het Wereldpaviljoen Steyl

 

VLIEGREIS NAAR EEN ANDERE WERELD

Bij de tickets krijg je ook een plattegrond met al onze attracties. En de kinderen krijgen een echt Wereldpaviljoen-paspoort.
Onze piloot komt je in La Cantina halen voor een korte wandeling naar Airport Steyl, waar onze JetSTAR (een echte Fokker 50)
klaar staat voor de vlucht naar  de Andere Wereld. Je neemt plaats op een van de dertig stoelen. Geniet van de rustige vlucht.
Onze JetSTAR is uitgerust met de modernste snufjes om geen last te hebben van luchtturbulentie.
Het vliegtuig landt in Nicaragua, waar de paspoort door de douane gecontroleerd wordt en jouw bagage nagezocht op smokkelwaar.
Na de controle ga je meteen op stap in het stadje San Pedro.

 

Logo Het Wereldpaviljoen Steyl

 

BELEVINGSCENTRUM SAN PEDRO

Je wandelt San Pedro binnen en je waant je in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Met een dorpsplein, de markt,
een kerk, het gemeentehuis, de bank, de redactie, de school en de fabriek; en verderop in het dorpje is een woonhuisje,
een dorpswinkel en een cacaofabriek. In alle gebouwtjes kun je iets doen met games, films kijken of opdrachten doen. Je kunt vragen stellen aan de Nicaraguaanse jongeren Sergio en Rosa over hoe zij leven in dat land. In de fabriek kun je meedoen om van afvalmateriaal nog iets moois te maken. Ook kun je via een computer een kaartje uit Nicaragua met jouw foto erop via e-mail naar je (groot)ouders of vrienden/vriendinnen sturen.

Logo Het Wereldpaviljoen Steyl

 

BELEVINGSCENTRUM GHANA

 

Via een mysterieus doorgangetje kom je in Ghana. Je wandelt naar het rode winkeltje op de markt, bezoekt de kapper en de stoffenwinkel en koopt een kaartje voor de bus. Je maakt een heuse busrit door het Afrikaanse land, beleef via Virtual Reality het leven in Ghana alsof je er zelf bij bent, luistert onder de Baobabboom naar traditionele verhalen en trommel mee op de muziekband. Je kunt er ook sieraden maken of een geluk amulet van afvalmateriaal.

Logo Het Wereldpaviljoen Steyl

VLUCHTELINGENBOOT

Op een bijzondere wijze wordt aandacht geschonken aan de vluchtelingenproblematiek., Neem plaats in de boot en ervaar via VR-simulatie de barre overtocht vanuit Afrika naar het Italiaanse eiland Lampedusa.