Vrijwilligers

Het Wereldpaviljoen is een vrijwilligersorganisatie. Voor enthousiaste, gemotiveerde en creatieve vrijwilligers is altijd plaats in onze organisatie.
Heeft u belangstelling? Bel 06-4298 3647 of stuur een mail naar info@wereldpaviljoen.com
Vervolgens wordt met u contact opgenomen voor een afspraak.
Na een oriënterend gesprek wordt bekeken bij welke afdeling u het beste ingezet kan worden.
U draait dan enkele weken -bij wijze van proef- mee. Na wederzijds tevredenheid krijgt u een officiële vrijwilligersverklaring.
Daarbij hoort ook een (VOG) Verklaring Omtrent Gedrag.
Van onze vrijwilligers verwachten wij dat ze gemiddeld een keer in de week inzetbaar zijn.

Voor de volgende teams hebben wij vrijwilligers nodig:

RECREATIE

Op woensdag- en zondagmiddag is het Wereldpaviljoen geopend voor het publiek. U bent actief in het Midden-Amerikaans stadje San Pedro en het Afrikaanse land Ghana, waar u bezoekers rondleidt en informeert over onze doelstellingen. Daarnaast assisteren de vrijwilligers bij de workshop knutselen waar van afvalmateriaal speelgoed/sieraden worden gemaakt.

EDUCATIE

Dinsdag- woensdag- en donderdagochtend ontvangen we klassen van basisscholen. De kinderen volgen een educatief programma waarbij onze vrijwilligers diverse rollen vertolken o.a. douane, ambtenaar toerisme, huismoeder, onderwijzer. Deze vrijwilligers krijgen hiervoor een korte opleiding. 

LA CANTINA

In La Cantina zijn vrijwilligers actief die fungeren als gastvrouw/heer. Bezoekers melden zich in La Cantina en worden door de vrijwilliger geïnformeerd. Bovendien serveert u koffie/thee en vlaai en frisdrank. Vrijwilligers van La Cantina zijn actief tijdens openingsuren, educatie (scholen) en bezoeken van arrangementen.

TECHNISCHE DIENST

De vakmensen in deze groep zorgen dat alles er perfect uitziet. Ze doen o.a. onderhoudswerkzaamheden aan elektra, schilder- en timmerwerk en fungeren daarnaast als huismeester.

PR-COMMUNICATIE & Marketing

Deze groep verzorgt alle reclame uitingen, maakt de Nieuwsflits en Nieuwsbrief onderhoudt de website en verzorgt de contacten met de media.

ADMINISTRATIE

De vrijwilligers van deze werkgroep verzorgt de dagelijkse planning, behandelt de in- en uitgaande mail/post en doet daarnaast al het voorkomende administratieve werk. Daarnaast is er een apart team voor de financiële administratie.

ICT

Automatisering speelt een steeds grotere rol in onze organisatie. Het gaat niet alleen om de computers in de inleefateliers en op kantoor, maar ook voor het emailverkeer en onze website. In september 2020 is er een nieuw team geformeerd met vrijwilligers die over de benodigde kennis op dit terrein beschikken.