Samenwerkingsverbanden

Regionaal en provinciaal
Het Wereldpaviljoen heeft convenanten tot samenwerking afgesloten met o.a. de scholenkoepels in Noord-Limburg, het voortgezet onderwijs, het Citaverde College en de Fonty’s Hogeschool. Bovendien is er intensieve samenwerking met Cultuurpad Noord-Limburg en het Kunstencentrum Venlo. Tenslotte werkt het Wereldpaviljoen samen met de stedenbanden Gennep-Maastricht-Nicaragua via de organisaties GESP (Gennep) en RAMA (Maastricht) en de mondiale groepen in Noord-Limburg.

Euregionaal
Het Wereldpaviljoen werkt inhoudelijk intensief samen met onze Belgische partner Studio Globo (Brussel) die soortgelijke leefateliers heeft in Belgische steden als Gent, Antwerpen, Brussel, Roeselare en Hasselt en een in het Franse Rijssel. Studio Globo is het inspirerende voorbeeld voor het Wereldpaviljoen. In euregionaal verband heeft  het Wereldpaviljoen inmiddels ook contacten met Duitse scholen.

Gemeentelijk
Binnen Steyl werkt het Wereldpaviljoen samen met de andere collega organisaties in de stichting “Steyl Inspireert”. Gezamenlijk proberen deze organisaties het Kloosterdorp Steyl meer vorm te geven en elkaar te ondersteunen.

Het Wereldpaviljoen is ook een organisatie die meedoet aan het gemeentelijke project
Social Return van de gemeente Venlo. Dat betekent dat binnen het vrijwilligerskorps van het Wereldpaviljoen ruimte is voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en bij ons ervaring opdoen. Op deze manier krijgen mensen weer structuur in hun leven en maken ze kans op een betaalde baan.

Samenwerkingspartners

Provincie Limburg Dansopleiding Valuas college Venlo
Regio Venlo (vijf gemeenten) Kunstenaar / fotograaf Jan Wilms
Missiehuis SVD Steyl Fotostudio Zebra Venlo: Egon Notermans
Studio Globo Kunstencentrum Venlo
Marijn Poels Films (Berlijn/Swolgen) COS Limburg
CultuurPAD Noord-Limburg Partners Kloosterdorp Steyl
Fonty’s Hogeschool Venlo Zes scholenkoepels voor Basisonderwijs Noord-Limburg
Stedenbanden Gennep (San Pedro) en Maastricht (Rama) Mondiale Groepen Noord-Limburg
SOS Meerlo-Wanssum  

 

Studio Globo Brussel (www.studioglobo.be)
“Studio Globo ziet de wereld als een boeiend en veelkleurig geheel met heel wat mogelijkheden en kansen. Heel wat uitdagingen ook, want lang niet iedereen op deze aardbol komt tot zijn recht. Vanuit het geloof in de unieke waarde van elke mens streeft Studio Globo naar gelijke kansen voor iedereen en maakt, samen met vele bondgenoten, werk van duurzame ontwikkeling. In eigen samenleving en wereldwijd, want er is maar één wereld.” Het Wereldpaviljoen onderschrijft deze gedachte volledig.

Naam: Toeristen Informatie Limburg URL: https://toeristeninformatienederland.nl/limburg/