Wereldpaviljoen sluit drukke week af met samba-middag

Afgelopen week was het enorm druk in het Wereldpaviljoen. Op woensdag passeerden maar liefst 175 bezoekers de kassa. Op donderdag werd dit nog eens dunnetjes overgedaan met 130 bezoekers. De week werd op vrijdag afgesloten met het middagdeel van Zien en Beleven. Dit is de samenwerking van het Wereldpaviljoen met Filmtheater de Nieuwe Scene. Samen organiseren zij een kindermiddag en een avondfilm in de openlucht. Dit jaar met als centrale thema: Brazilië.

De kindermiddag was vooral bedoeld voor een aantal workshops. De kinderen konden autootjes en bootjes maken van afvalhout, hun naam branden op een plankje en zelf sieraden maken. Maar centraal op deze middag waren de workshops Samba-percussie onder leiding van Stefan Nijssen (bekend van Minsekinder). Maar liefst 150 ouders met kinderen deden mee aan de workshops. Vooral de Samba-workshop had veel bekijks van de ouders. De kinderen stonden vol aandacht rond Stefan Nijssen en probeerden het sambaritme op de verschillende instrumenten te spelen. Al met al een bijzonder geslaagde middag en week.

De aan deze middag gekoppelde avondfilm in de openlucht is vanwege het slechte weer uitgesteld naar zondagavond 13 augustus. Aanvang 20.15 uur met het optreden van Capoeira Reversão en vanaf 21.15 de film City of God. Entree is gratis.

(Foto’s Jos Verbong)

Wereldpaviljoen sluit drukke week af met samba-middag