Steylerdag 2023

 

Het bruist tijdens Steylerdag bij het Wereldpaviljoen.

Tijdens de Steylerdag, zondag 3 september bruist het van activiteiten in en bij het Wereldpaviljoen. De culturele attractie is deze dag gratis toegankelijk zodat het publiek kennis kan zien wat het Wereldpaviljoen is. In tegenstelling tot de normale openingstijden zijn er dit keer geen workshops om speelgoed te maken of armbandjes e.d. Vanwege de te verwachten grote drukte worden de VR-brillen ook niet gedemonstreerd. Wel kunnen de gasten een bijzonder ritje maken in een personenbusje door Ghana. Een bijzondere beleving. Vrijwilligers leiden de gasten rond.

Op het sfeervolle terras wordt die dag weer een wereldse markt gehouden met voorwerpen en beelden uit onder andere Afrika. Bij de markt komt ook een standaard van De Vrienden van Christopher Sevenum met mandjes e.d. van  de vrouwengroep van Faustina (Noord-Ghana), die eerder in het Wereldpaviljoen een van de attracties heeft beschilderd.

Daarnaast is er een stand van de Vrienden van het Wereldpaviljoen en kunnen bezoekers zich opgeven om vriend te worden en het Wereldpaviljoen met een jaarlijkse donatie te steunen. Hier kunnen de gasten ook informatie krijgen of zich aanmelden als vrijwilliger in het Wereldpaviljoen, een van de leukste uitjes van Limburg volgens de ANWB.  Op het terras speelt traditioneel de PCB Sixties Band met hun nostalgische klanken. De PCB Sixties Band bestaat uit een zanger, gitarist en basgitarist/zanger die zich hebben gespecialiseerd in muziek uit de jaren zestig, zoals o.a. Cliff Richard, Elvis Presly, The Everly Brothers en de Beatles.  Op het terras kunnen de bezoekers even pauzeren onder het genot van een kop koffie/thee en een stukje Limburgse vlaai. Bij slecht weer speelt de band op het podium in de Ghana ruimte. En ook de markt wordt dan daar naartoe verplaatst. De Steylerdag is van 11.00 tot 17.00 uur.

Steylerdag 2023