Geslaagde Braziliaanse filmavond

Na het slechte weer van vorige week (4 augustus) en het uitstel van de film, was het zondagavond dan eindelijk zover. Het weer was perfect: niet te koud en niet te heet en vooral… geen regen! En ook geen vervelende zoemende grote wespen.
Het was een prachtige avond met twee bijzondere acts.

Het optreden van Capoeira Reversão verraste veel bezoekers in positieve zin. Veel mensen hadden dit nog nooit eerder gezien en vonden het prachtig.
Over het tweede deel van de avond waren de reacties verdeeld: de helft vond de film helemaal niets en veel te gewelddadig. Een groot deel van hen vertrok dan ook tijdens de pauze. De andere helft vond de film ook gewelddadig en heftig, maar besefte tegelijkertijd dat dit nu nog steeds de bittere realiteit in de favela’s van Brazilië is.
Een realiteit die wij, als bevoorrechte westerling, ook wel eens onder ogen mogen zien.

“Deze film past dan ook prima bij het Wereldpaviljoen en ook bij Filmtheater de Nieuwe Scène. Wij laten de “andere” wereld zien, niet alleen in haar vrolijke en leuke facetten, maar ook in haar harde werkelijkheid. Wij mogen van geluk spreken, dat we in de “betere” kant van de wereld geboren zijn” aldus secretaris Eef Bongaarts. (Foto’s Jos Verbong)

 

Geslaagde Braziliaanse filmavond