BOEi en Wereldpaviljoen sluiten nieuwe huurovereenkomst

STEYL –  Het Wereldpaviljoen Steyl en erfgoedorganisatie BOEi hebben nieuwe overeenstemming bereikt over de huur van de voormalige drukkerij in Steyl. De culturele attractie heeft al tien jaar onderkomen in een deel van het monumentale complex  en heeft zich ontwikkeld tot een van de iconen van het Kloosterdorp.

BOEi is als bestuurder van Stichting Kloosterdorp Steyl verantwoordelijk voor de drukkerij, en wil in de toekomst het gebouw restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Het Wereldpaviljoen hoopt dat het op deze specifieke plaats kan blijven zitten, maar daar kan BOEi nog geen antwoord op geven. Het kan nog wel enkele jaren duren voordat het gebouw aangepakt kan worden. Tot het moment dat werkzaamheden gaan beginnen kan  het Wereldpaviljoen in ieder geval daar blijven.

Gezien de groeiende belangstelling van bezoekers en schoolklassen wil het Wereldpaviljoen graag uitbreiden. BOEi en het Wereldpaviljoen hebben afgesproken dat ze binnenkort in overleg gaan over een extra ruimte waaraan het Wereldpaviljoen het oog heeft laten vallen. Die ruimte sluit aan bij het bestaande Wereldpaviljoen.  Afgesproken is dat rekening wordt gehouden met de continuïteit van het Wereldpaviljoen maar dat de  restauratie- en herbestemmingsplannen van BOEi leidend zijn.

Het Wereldpaviljoen is vooralsnog blij met de afspraken. “We hopen echt dat we op deze plek in de voormalige drukkerij mogen blijven. We horen bij Kloosterdorp Steyl en trekken een speciale doelgroep kinderen, jongeren en gezinnen aan.  De gesprekken met BOEi verlopen in goede harmonie en we kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst ”, aldus voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen.

BOEi en Wereldpaviljoen sluiten nieuwe huurovereenkomst