Huub Stapel ambassadeur Wereldpaviljoen

Acteur Huub Stapel is met ingang van heden officieel ambassadeur van de culturele attractie het Wereldpaviljoen in Steyl. Hoewel de 66-jarige acteur/presentator het op dit moment erg druk heeft is hij graag bereid om de doelstelling van het Wereldpaviljoen daar waar mogelijk uit te dragen.
Vanwege de strenge lockdown is het nu niet mogelijk om de nieuwe ambassadeur te ontvangen in het Wereldpaviljoen. “We hebben afgesproken dat we dat op een later tijdstip doen”, vertelt secretaris Eef Bongaarts van het Wereldpaviljoen.
Bongaarts en Huub kennen elkaar van vroeger, ze hebben op dezelfde lagere school gezeten en in dezelfde buurt gewoond. Huub is geboren in Tegelen.
Zijn ouderlijk huis ligt op de grens van Tegelen en Steyl.  Tegenwoordig woont hij in Amsterdam.
Huub Stapel kent Steyl als geen ander. Heeft het vroeger vaak bezocht en maakte onlangs nog een mooie videoclip over Steyl ten behoeve van een digitaal werkbezoek van Tweede Kamerleden aan het Kloosterdorp Steyl.
Op dit moment is Huub Stapel samen met schrijver en Neerlandicus Wim Daniëls te zien en te horen in de zesdelige MAX TV-serie ‘Het Dorp’.
In de serie gaan de heren op zoek naar wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd en de toekomst van het dorp.
De acteur onderstreept de doelstelling van het Wereldpaviljoen om jong en oud kennis te laten maken met andere culturen en op die manier respect over en weer te bereiken. Hij zal in voorkomende gevallen zijn ambassadeurschap uit dragen.

 

 

Huub Stapel ambassadeur Wereldpaviljoen