Wereldpaviljoen Steyl sluit met onmiddellijke ingang haar deuren

Vanwege explosie aan besmettingen en ziekenhuisopnames:

Steyl – De culturele attractie het Wereldpaviljoen in Kloosterdorp Steyl sluit met onmiddellijke ingang haar deuren. Dat heeft het bestuur vanmiddag genomen mede naar raadpleging van de teamleiders. Die beslissing is genomen omdat het bestuur haar eigen verantwoordelijkheid neemt gezien de enorme stijging van besmettingen, vooral ook bij kinderen, en de toename van ziekenhuis opname. Met dit besluit hoopt het bestuur een bijdrage te leveren om verdere verspreiding tegen te gaan en het virus de kop in te drukken . De sluiting geldt tot 14 december. Na de persconferentie van premier Rutte op 14 december wordt opnieuw bekeken of sluiting langer wenselijk is of dat het Wereldpaviljoen weer open kan.

Het Wereldpaviljoen vindt het spijtig om dit besluit te nemen gezien aan groeiend aantal bezoekers en schoolklassen dat de laatste tijd het Wereldpaviljoen bezocht heeft.
Tot en met Kerstmis hebben zich weer schoolklassen gemeld en families die een kinderfeestje willen houden. Afspraken voor schoolbezoeken arrangementen in december worden afgezegd. “We willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, zegt voorzitter René Poels. „Een belangrijke doelgroep voor ons zijn kinderen. We willen voorkomen dat wij een rol spelen in het verspreiden van het virus. Met de sluiting beschermen we niet alleen de kinderen maar ook onze vrijwilligers”.

 

Wereldpaviljoen Steyl sluit met onmiddellijke ingang haar deuren