Sponsoravond met een Afrikaans tintje

“Sfeervol”, “Verrassend”, “Informatief”, “Muzikaal” en “Wat gezellig”. Enkele reacties van sponsoren die donderdag 25 mei 2023 de speciale sponsoravond in het Wereldpaviljoen bezochten. Verrassend muzikaal was de onverwachte bijdrage van de uit Burkina Faso afkomstige Youssouf Keita. Hij had daags tevoren de grote Balofoon in het Wereldpaviljoen gerepareerd en gestemd en gaf tijdens deze avond tekst en uitleg over dit bijzondere Afrikaanse instrument. Vervolgens gaf hij een wervelende demonstatie op ‘zijn’ instrument. De balofoon heeft het Wereldpaviljoen cadeau gekregen van de Bertus en Berna Haverkort die enkele jaren in Ghana hebben gewerkt.

Het optreden van Youssouf was een van de hoogtepunten deze avond.  De muzikale bijdrage van allround musicus Nard Reijnders was er ook een van hoog niveau. Instrumentaal met saxofoon, klarinet of accordeon speelde Nard de sterren van de hemel. En tot verrassing  zong hij Tegelse liedjes waarvan de teksten geschreven zijn door dichter Willem Kurstjens en eindigde hij met het FUNpop lijflied: Ik zing de sterren van de hemel.

Gastspreker Marco Bogers, algemeen directeur van VVV Venlo, gaf in een vlot betoog inzicht in het reilen en zeilen van deze prof voetbalclub en schetste de plannen: een nieuw stadion en voetballen in de eredivisie. De club zit nu in een flow dankzij het feit dat ze de play offs hebben behaald en de eerste wedstrijd tegen Willem II hebben gewonnen. Omdat de selectie van VVV nu extra moet trainen en zich op tijd ook moet ontspannen, nodigde voorzitter René Poels het volledige team van VVV uit om een keer ter ontspanning het Wereldpaviljoen te bezoeken.

In zijn openingstoespraak dankte de voorzitter de sponsoren voor hun ruimhartige steun aan het Wereldpaviljoen. Omdat het Wereldpaviljoen met zijn tachtig vrijwilligers geen overheidssubsidie krijgt, is de steun van sympathisanten zeer welkom. “Daardoor kunnen wij onze missie voortzetten om de jeugdige bezoekers bagage mee te geven voor Wereldburgerschap”, aldus Poels.

 

 

 

 

 

Sponsoravond met een Afrikaans tintje