Wereldpaviljoen Steyl op zoek naar Vrienden

10-12-2017

 Het Wereldpaviljoen Steyl is op zoek naar vrienden. Deze culturele attractie in de voormalige drukkerij van Steyl draait inmiddels al drie jaren volledig op vrijwilligers.
De reacties van de bezoekers en scholen zijn zeer positief en in het kloosterdorp Steyl wordt het Wereldpaviljoen gezien als een welkome aanvulling en een vliegwiel voor verdere ontwikkelingen. De organisatie ontvangt geen overheidssubsidie voor de exploitatiekosten en is afhankelijk van entree en donaties.

Op dit moment wordt de Fokker 50, een van de grote attracties van het Wereldpaviljoen, vervolmaakt.
Zo worden binnenkort een echte staart en zijvleugels gemonteerd op de romp. Die heeft het Wereldpaviljoen op de kop getikt op Airport Zuid-Limburg bij het bedrijf AELS in samenwerking met Piet Smedts Aero Baarlo. Om de kosten te dekken van het vliegtuig kunnen geïnteresseerden een vliegtuigstoel adopteren voor € 200 voor twee jaren.
In ruil daarvan wordt de naam van de schenker geborduurd op het hoofddoekje dat op elke stoel is bevestigd.
Van de dertig stoelen die we hebben zijn er op dit moment weer tien vrij”, zegt voorzitter René Poels. “Het zou mooi zijn als we binnenkort weer alle stoelen ‘bezet’ hebben”.

Een andere manier om het Wereldpaviljoen structureel te helpen is Vriend te worden van het Wereldpaviljoen. Dat kan vanaf € 50 per jaar. Vrienden van het Wereldpaviljoen mogen altijd met twee personen gratis een bezoek brengen en worden via de Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van actualiteiten en nieuwtjes. Meer info:  06-55620769.


Foto: Het interieur van de Fokker 50 (foto Egon Notermans/Zebra Studio Venlo)

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Ben jij onze nieuwe collega?
Jong NL massaal naar WereldPaviljoen in Steijl
Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum faciliteert bezoeken van scholen naar het Wereldpaviljoen
Het Wereldpaviljoen in Beleef Venlo
Artikel in HALLO Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas
Wereldpaviljoen zoekt contact met Ghanezen
SOS Meerlo-Wanssum steunt uitbreiding Wereldpaviljoen Steyl
Steylerdag succesvol: ook voor Wereldpaviljoen