Kunstenares uit Nicaragua schildert in Wereldpaviljoen

08-10-2017

 De Nicaraguaanse muurschilderes  Tania Gutierrez Cerrato bezoekt onverwachts gedurende de herfstvakantie het Wereldpaviljoen. Ze gaat samen met kinderen een muurschildering maken zoals dat een traditie is in dit Midden-Amerikaanse land.

Tijdens de extra openingstijden in de herfstvakantie op dinsdag, woensdag en donderdag (13.00 tot 17.00 uur) is ze daar aan het werk en kunnen kinderen meedoen.

Tania is op uitnodiging van het Landelijke Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua  op tournee langs basisscholen  in ons land. Tijdens de herfstvakantie zijn de scholen gesloten en komt de muurschilderes naar Steyl. Zij maakt deel uit van de muurschilderorganisatie Funarte in Esteli.

Het schilderproject is meer dan het maken van een muurschildering.Het is niet alleen erg leuk. Natuurlijk leren de kinderen er ook nog iets van, bijvoorbeeld over de schildertechnieken en over andere culturen. Het is een leerzaam project dat altijd bijblijft en een muur van een school of het Wereldpaviljoen kan opfleuren! Elke schildering vertelt een verhaal. Op een voorstelling zijn bijvoorbeeld dingen uit Nicaragua en uit Nederland terug te vinden. Er staat een Nicaraguaans huisje en een Nederlands huisje, je ziet vulkanen en bergen en daarnaast het typische platteland zoals in Nederland. 

“Tania werkt met basis, felle en frisse kleuren. Haar aanpak is heel participatief. Vooral met kinderen van de bovenbouw 8-12 jaar. LBSNN laat haar nu muurschilderingen maken in het teken van de ‘Global Goals 2030’. Veelal verbindt ze deze thematiek voor Nederland en Nicaragua”, aldus directeur Ronald van der Hijden van LBSNN. 

 Foto: Muurschilderes Tania aan het werk.

 

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Voorvechter straatkinderen Rio de Janeiro naar Steyl
Verslag muurschildering Wereldpaviljoen
Presentatie boek Dochters van Ton van Reen in Wereldpaviljoen Steyl
Retourvlucht Nicaragua-Steyl
Kunstenares uit Nicaragua schildert in Wereldpaviljoen
De Fokker is geland!
Wereldpaviljoen gaat virtual reality met Afrika
Herfstvakantie: feestweek in het Wereldpaviljoen