Wereldpaviljoen Steyl start audiotour in twee talen

08-06-2020

Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft een tweetalige audiotour in gebruik genomen. Nederlandse en Duitse bezoekers kunnen zo zelf met een plattegrond in de hand op pad gaan. Voor deze audiotour is speciaal voor het Wereldpaviljoen ontwikkeld door Joey Gerards van het Venlose bedrijf Appcom. Op 37 plaatsen in het Wereldpaviljoen krijgt de bezoeker via de audiotour tekst en uitleg.
Voor de Audiotour heeft de bezoeker een QR-scanner nodig op de eigen smartphone die de QR-code kan ‘lezen’. De meeste mensen hebben deze al op hun smartphone beschikbaar. Maar je kunt deze ook snel gratis downloaden via je App Store. De Audiotour leidt de bezoeker door het Wereldpaviljoen in Nicaragua en Ghana. Volg de route van de plattegrond. Bij elk nummer hangt een bord met de QR-code. Scan met je smartphone de QR-code en weldra hoor je de uitleg op je telefoon.

“We zijn erg blij met deze audiotour. Het is erg praktisch en geeft ook de nodige verdieping”, zegt voorzitter René Poels. Het aantal bezoekers in het Wereldpaviljoen wisselt. Soms is het heel rustig, maar er zijn ook dagen waarop de vrijwilligers niet alle bezoekers de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Met name op die dagen biedt de audiotour uitkomst.

Corona
Het Wereldpaviljoen is sinds woensdag 3 juni open na een sluiting van 2,5 maanden vanwege de coronamaatregelen. Het Wereldpaviljoen is weer toegankelijk voor gezinnen en individuelen. Groepen (bezoekers die niet tot één huishouden behoren) zijn ook welkom. Maar zij moeten onderling de 1,5 meter maatregel respecteren. Het wordt op prijs gesteld om via de website even een tijdstip van aankomst te reserveren. Op deze wijze wordt voldoende afstand tussen de groepen bezoekers ingebouwd.
Het Wereldpaviljoen hoopt binnenkort ook weer op de zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur open te zijn. 
Hier onder enkele afbeeldingen van de QR-code zodat uzelf even kunt luisteren hoe het werkt.

 

 

 

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Rabo ClubSupport Actie. Stemt u ook op ons...
Wereldpaviljoen Steyl sluit tijdelijk deuren
Ontdek de wereld vanuit Steyl
Vloggen met Van der Valk Hotel Venlo
Wereldpaviljoen Steyl start audiotour in twee talen
Mogelijk gaan we op woensdag 3 juni weer open..
Audiotour via app op mobiele telefoon
Uitwisseling Wereldpaviljoen Steyl met Duitse scholen