Sfeervol eerste lustrum Wereldpaviljoen Steyl

22-10-2019

Het Wereldpaviljoen Steyl heeft tijdens de herfstvakantie het eerste lustrum gevierd. Tijdens de vier openingsdagen bezochten enkele honderden bezoekers het Wereldpaviljoen. Ze genoten in deze culturele attractie en maakten volop gebruik van de diverse workshops: het maken van speelgoed van afvalhout, het maken van sieraden en armbandjes of het meedoen met de workshops Djembé van Patty Bellel en Kanté Kerfonse. De VR-experience in het Wereldpaviljoen blijkt een topper te zijn: iedereen wil een digitale rit maken in een personenbus door Ghana of via de VR-brillen het dorpsleven, het onderwijs en de markt beleven. Of zittend in een gammel bootje de VR-simulatie ervaren van een overtocht van Afrika naar het eiland Lampedusa (Italië). 

Speciaal voor de mensen die de afgelopen tien jaren het Wereldpaviljoen hebben gesteund met raad en daad (én financiën) was er donderdag 17 oktober een bijeenkomst voor deze stakeholders. Tot verrassing van het Wereldpaviljoen waren directeur Paul Beck van Floriade 2012 en Hein van Asperen (commissaris namens het kabinet bij de Floriade) en oud-directeur Hassan Najja van Wonen Limburg te gast. Drie personen die de Stichting Wereldpaviljoen met name in het begin enorm hebben geholpen. “Zonder Floriade was er geen Stichting Wereldpaviljoen opgericht”, aldus voorzitter René Poels.  Tijdens deze bijeenkomst vertelde hij in vogelvlucht het verhaal van het Wereldpaviljoen: het idee, de Floriade en de realisering in Steyl. Ook toonde hij een pittoresk miniatuur huisje dat hij had gekregen tijdens de eerste brainstormsessie tien jaar geleden. De leidster van deze sessie, Myrke Stalman, gaf dat huisje destijds aan René Poels als symbool van het Wereldpaviljoen waarover hij droomde. De stakeholders meeting werd muzikaal opgeluisterd door musicus Nard Reijnders en percussionist Kanté Kerfonse. 

Vrijdagavond 18 oktober stonden de vrijwilligers in het middelpunt tijdens een feestavond. Het Wereldpaviljoen telt 80 vrijwilligers waarvan er velen de feestavond hebben bezocht. “De vrijwilligers zijn het fundament van het Wereldpaviljoen”, zei voor René Poels. Tijdens deze meeting werden ook de eerste videoclip en een documentaire van het Wereldpaviljoen op Floriade 2012 getoond. 

De lustrumweekend werd ondersteund door een één week durende campagne via een commercial bij Omroep Venlo. Een geschenk van scheidend ambtenaar Jan van Haperen van de gemeente Venlo.
Verder was er een actie voor de abonnees van Dagblad De Limburger. Met de bon uit de krant van kregen bezoekers (maximaal vier personen per bon) een reductie van 50%.
 

 

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Wereldpaviljoen Steyl verruimt openingsdagen
Vloggen met Van der Valk Hotel Venlo
Wereldpaviljoen Steyl weer volledig open
Wereldpaviljoen Steyl start audiotour in twee talen
Wereldpaviljoen weer geopend voor publiek
Wereldpaviljoen Steyl opent weer haar deuren
Mogelijk gaan we op woensdag 3 juni weer open..
Audiotour via app op mobiele telefoon