Kleurrijke opening Ghana belevingscentrum

15-04-2019

 Complimenten voor het nieuwe Ghana belevingscentrum in het Wereldpaviljoen Steyl van gouverneur Theo Bovens en minister Idris Habib van de ambassade van Ghana. Dat spraken ze uit tijdens de officiële opening zondagmiddag. Met muziek uit Ghana werden de toespraken van de gouverneur, de minister en de voorzitter van het Wereldpaviljoen omlijst. De openingshandeling vond plaats in het kleurrijke Ghana centrum met een Ghanees traditioneel gebruik: het plengen van moeder aarde –om de voorouders te vereren en te danken-  met Hollandse Jenever door gouverneur Bovens, minister Habib van de Ambassade van Ghana, wethouder Frans Schatorjé en voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen. De ambassade vond het geweldig dat het Wereldpaviljoen het initiatief genomen heeft om zijn land tot speerpunt te maken. “Onze landen hebben al vele jaren banden en het is geweldig dat jullie de kinderen iets meegeven van onze cultuur”, aldus Idris Habib. Gouverneur Bovens complimenteerde de vrijwilligers van het Wereldpaviljoen. Hij was zeer te spreken over de aandacht die wordt geschonken aan de problematiek van de bootvluchtelingen. Hij maakte een vergelijk met het TV programma Ik Vertrek en het vertrek van mensen die op de vlucht zijn. Bovendien kreeg hij de lachers op de hand om de vlag van Ghana (de drie kleuren, rood, geel en groen) te vergelijken met onze carnavalskleuren. Voorzitter René Poels vertelde over zijn droom tien jaar geleden die nu het bestaande Nicaragua inleefatelier en het nieuwe belevingscentrum Ghana compleet is uitgekomen.

De belangstelling voor de opening was zeer groot. De gasten werden verwelkomd door Antoinette die op stelten een Afrikaanse maskerdans uitvoerde bij de entree. Het publiek genoot van de Ghanese muziek en speciale bananen koekjes en van het nieuwe centrum Ghana. Patty Bellel en Ineke Driessen tekenden samen met enkele kinderen voor een muzikale demonstratie bij het muziekdoek. Voor veel gasten waren de vliegreis naar de Andere Wereld en de busreis door Ghana een onvergetelijk avontuur en de beleving via VR-brillen levensecht.

De verwachting is dat de komende maanden veel extra bezoekers naar het Wereldpaviljoen in Steyl komen om via Virtual Reality te beleven hoe de mensen in Ghana leven, wonen en werken.

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Vloggen met Van der Valk Hotel Venlo
Wereldpaviljoen Steyl weer volledig open
Wereldpaviljoen Steyl start audiotour in twee talen
Wereldpaviljoen weer geopend voor publiek
Wereldpaviljoen Steyl opent weer haar deuren
Mogelijk gaan we op woensdag 3 juni weer open..
Audiotour via app op mobiele telefoon
Uitwisseling Wereldpaviljoen Steyl met Duitse scholen