Ambassadrice Ghana enthousiast over het Ghana-belevingscentrum

28-02-2019

 De ambassadrice van Ghana in ons land, mevrouw Sophia Horner-Sam is enthousiast over het nieuwe Ghana-belevingscentrum in het Wereldpaviljoen Steyl. Zij zet zich in voor een langdurige samenwerking tussen de ambassade en het Wereldpaviljoen. Dat heeft de ambassadrice vandaag (donderdag 28 februari) laten weten aan bestuurslid Henk Janssen en voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen. Die waren te gast op de ambassade in Den Haag. 

Tijdens het allervriendelijke bezoek bood voorzitter Poels de ambassadrice een Limburgse ‘Tante Jet’ vlaai aan, dat zeer op prijs werd gesteld. Aandachtig luisterden de ambassadrice en haar minister Habib Idris naar het verhaal van het Wereldpaviljoen. Ze onderstreepte de doelstelling dat het goed is om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met andere culturen. Tijdens het gesprek benoemde ze al enkele typische Ghanese gebruiken.

De ambassadrice is op de openingsdag van het Ghana-belevingscentrum op zondag 14 april op bezoek in haar eigen land. Maar namens haar en de regering van Ghana zal minister Habib Idris aanwezig zijn. Mevrouw Horner-Sam zal dan bij het ministerie van cultuur in Ghana en een paar symbolen van Ghanese culturele gewoonten/tradities meenemen voor het Wereldpaviljoen. Zij wil graag op een later tijdstip het Ghana-belevingscentrum in het Wereldpaviljoen bezoeken en onze vrijwilligers adviseren over culturele gewoonten in haar land.


Ambassadrice Sophia Horner-Sam neemt de Limburgse vlaai in ontvangst van de delegatie van het Wereldpaviljoen.


De ambassadrice Sophia Horner-Sam samen met voorzitter René Poels en bestuurslid Henk Janssen en minister Habib Iris en de secretaresse van president Nana Akufo Addo van Ghana.

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Binnenkort in het Wereldpaviljoen Steyl:
Wereldpaviljoen Steyl trekt jaarlijks meer bezoekers
Sfeervol eerste lustrum Wereldpaviljoen Steyl
Wereldpaviljoen Steyl is vrucht van Floriade 2012
Het Wereldpaviljoen: "De droom die werkelijkheid werd"
Groepen krijgen reductie
Mascotte Wereldpaviljoen
Kleurrijke opening Ghana belevingscentrum