Jong NL massaal naar WereldPaviljoen in Steijl

07-01-2019

Maar liefst meer dan 300 leden van Jong NL, uit de hele provincie, nemen in 4 avonden deel aan de Night of Travel & Adventure in en rondom het WereldPaviljoen in Steijl.

 Speciaal voor JongNL is het paviljoen in de avonduren open. Verspreid over 4 avonden ontmoeten kinderen, in de leeftijd van 6 tot 14 jaar, op een speelse wijze andere culturen. Hierdoor leren de kinderen de culturen beter kennen waardoor meer begrip ontstaat voor elkaars doen en laten. Bij de kinderen wordt, op die manier, de basis gelegd voor betere samenwerking en communicatie in de wijk, de regio, het land en de wereld. De kinderen worden met bussen thuis opgehaald en komen uit Neer, Melick, Beesel, Reuver, Waubach, Grathem, Leveroy, Helden, Horst, Gennep en Venray.

Jong NL Limburg gaat steeds meer de samenwerking aan met andere maatschappelijke organisaties. Als koepel voor 4500 jeugdleden en 1700 vrijwilligers, is de organisatie steeds op zoek naar aantrekkelijke activiteiten die aansluiten bij de doelen uit de Sociale Agenda van de provincie Limburg. ‘Onze afdelingen organiseren wekelijks gevarieerde groepsavonden, voor kinderen uit de wijk of dorp, maar vinden het een meerwaarde om samen met kinderen uit andere dorpen deel te nemen aan een provinciaal georganiseerde activiteit. Daar doen de vrijwilligers altijd veel nieuwe ideeën op. Om meerdere redenen hebben we gekozen voor aansluiting bij het WereldPaviljoen. De doelstellingen van het WereldPaviljoen sluiten aan op die van JongNL’, aldus Lobke Theelen en Leon Hoenen van JongNL Limburg.

 Het Wereldpaviljoen is een culturele, educatieve attractie en heeft tot doel om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met andere culturen op een belevingsgerichte manier. Dit sluit aan op de waarden van JongNL zoals samenwerking, respect en vertrouwen.

 ‘De samenwerking tussen onze vrijwilligers en die van JongNL is perfect. We vullen elkaars creativiteit goed aan. Daardoor is een mooi programma tot stand gekomen’, vertelt René Poels voorzitter van het Wereldpaviljoen Steijl. Het Wereldpaviljoen wordt gerund door vrijwilligers. JongNL werkt ook met vrijwilligers. De koepelorganisatie begeleidt de vrijwilligers in het uitvoeren van activiteiten voor kinderen in hun vrije tijd.

 De leden van JongNL ‘vliegen’ tijdens de Night of Travel & Adventure in een heuse Fokker 50 naar de andere kant van de wereld en stappen uit in Nicaragua. Ze wanen zich direct in het dorp San Pedro met een plein, kerk, school, fabriek, bank, winkel en nog veel meer. Door middel van spel en activiteit werken de kinderen aan een heuse processie die het bezoek aan Nicaragua afsluit. Ook wordt er een workshop Djembee aangeboden onder het motto: ‘Knaokehel op det vel’. Even met z’n allen uit het dak gaan, herrie maken en maat houden. Als extra onderdeel beleven de kinderen een spannende speurtocht in de kloostertuin en maken kennis met de grotten die de broeders van Steijl daar gebouwd hebben.

 Informatie JongNL Limburg

Marijkelaan 11a, 6074 AP Melick - 0475 52 00 20

 info@jongnl.nl

 Kijk voor meer info op www.jongnl.nl

Bekijk meer nieuwsartikelen
Wereldpaviljoen Steyl opent weer haar deuren
Mogelijk gaan we op woensdag 3 juni weer open..
Audiotour via app op mobiele telefoon
Uitwisseling Wereldpaviljoen Steyl met Duitse scholen
Wereldpaviljoen Steyl tot 1 juni gesloten
Wereldpaviljoen in Steyl dicht vanwege Corona
Steyl PYURE Never Give Up geannuleerd!
Binnenkort in het Wereldpaviljoen Steyl: