Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum faciliteert bezoeken van scholen naar het Wereldpaviljoen

02-01-2019

               

Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum
faciliteert bezoeken naar het Wereldpaviljoen
van alle scholen in Venray en Horst aan de Maas.

 De mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum bestaat 25 jaar. In die periode zijn veel kinderprojecten in de Derde Wereld gesteund en werden bewustwordingsactiviteiten op scholen in Meerlo-Wanssum gehouden.

 SOS Meerlo-Wanssum  wil bij  gelegenheid van het 25-jarig jubileum alle schoolklassen een bijzonder cadeau aanbieden in de vorm van een bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steyl. Omdat Meerlo-Wanssum is opgegaan in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray is besloten om alle scholen in deze twee gemeenten te betrekken in deze jubileumactie. In totaal kunnen zo’n 240 klassen van dit aanbod gebruik maken. Bovendien heeft SOS Meerlo-Wanssum besloten om de uitbreiding van het Wereldpaviljoen met een inleefatelier Ghana te honoreren met € 10.000.

 Het Wereldpaviljoen Steyl is ontstaan uit de koker van SOS Meerlo-Wanssum.
Doel is om kinderen kennis te laten maken met andere culturen op een zodanige belevingsachtige wijze dat ze bagage meekrijgen voor wereldburgerschap. Het educatief programma van het Wereldpaviljoen sluit een op een aan bij de visie van SOS Meerlo-Wanssum en het curriculum van het basisonderwijs.
Diverse klassen van scholen uit deze twee gemeenten hebben het Wereldpaviljoen de afgelopen vijf jaren bezocht.

 Na een bijzondere vliegreis in een echte Fokker 50 komen de kinderen bij de douane. Vervolgens zijn ze in het nagebouwde dorpje San Pedro (Nicaragua). De kinderen krijgen allemaal een Nicaraguaanse naam en beleven samen hoe kinderen in dit Midden-Amerikaanse land leven. Het is een beleving om nooit te vergeten! Medio dit  jaar wordt het Wereldpaviljoen uitgebreid met een Ghana belevingscentrum.

Het Wereldpaviljoen heeft programma's ontwikkeld voor alle klassen:
van groep 1 t/m groep 8. Voor een korte uitleg verwijzen wij u op deze website naar op bezoek/schoolbezoeken. Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur. 

 

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Steylerdag zondag 1 september 2019
Mascotte Wereldpaviljoen
Wereldmanifestatie 'Hallo Wereld' in Boxmeer
Groepen krijgen reductie
Faustina Nsoh uit Noord-Ghana bezoekt het Wereldpaviljoen Steyl
Kleurrijke opening Ghana belevingscentrum
Gouverneur en minister openen Ghana belevingscentrum
Wereldpaviljoen Steyl trekt meer bezoekers en schoolklassen