Organisaties Steyl op de bres voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen

STEYL – De Stichting Steyl Inspireert, vijf musea en bezienswaardigheden in Kloosterdorp Steyl springen dit jaar gezamenlijk op de bres voor kinderen uit  gezinnen met een minimum inkomen. Via een voucher kunnen de gezinnen die rond moeten komen met dergelijk laag inkomen gratis een bezoek brengen.. De actie is vooral bedoeld om kinderen in de gelegenheid te stellen musea en attracties te bezoeken waar ze anders niet zouden komen.

Vandaag, donderdag 3 februari zijn de vouchers officieel aangeboden aan bestuurslid Petra Dammeijer van Voedselbank Venlo door Hanno Lamers, voorzitter Steyl Inspireert, en René Poels, voorzitter Wereldpaviljoen. Ook bij de Voedselbank in Venray zijn de vouchers uitgereikt. In totaal bereikt Steyl Inspireert met deze actie enkele honderden gezinnen in Noord-Limburg die met een minimum moeten rondkomen. “Ontzettend fijn dat de partners van Steyl deze actie op touw zetten voor onze cliënten”, aldus Petra Dammeijer.

* Gezinnen
Vorig jaar is het Wereldpaviljoen Steyl met deze actie van start gegaan zodat gezinnen deze culturele attractie gratis konden bezoeken. De vouchers werden uitgereikt via de Voedselbank Venray en Venlo. Ondanks het feit dat het Wereldpaviljoen vanwege de Coronapandemie vele maanden gesloten was maakten 150 mensen gebruik van deze gratis regeling. De kinderen genoten zichtbaar met volle teugen.

Binnen de overkoepelende organisatie van partners in Kloosterdorp Steyl,  ‘STEYL Inspireert’ is afgesproken dat dit jaar de actie van het Wereldpaviljoen wordt uitgebreid met het Missiemuseum, Botanische Tuin, Keramiek Centrum  De Tiendschuur en het Limburgs Schutterij Museum. Om dit mogelijk te maken heeft een Venlose organisatie die anoniem wil  blijven gelden beschikbaar gesteld.

Alleen al in de gemeente Venlo leven meer dan 8500 gezinnen van een minimum inkomen. Het aantal kinderen jonger dan achttien jaar dat in armoede opgroeit schommelt rond 2700 jongeren. “En ook deze kinderen hebben recht om musea en attracties te bezoeken die ook worden bezocht door hun leeftijdsgenootjes”, aldus de initiatiefnemers van deze actie.

FOTO 1 : Bestuurslid Petra Dammeijer van Voedselbank Venlo neemt de vouchers in ontvangst van Hanno Lamers (Steyl Inspireert) en René Poels (Wereldpaviljoen).

FOTO 2: Voorzitter Gerda van Stelten (Voedselbank Venray) en René Poels (Wereldpaviljoen)  Foto’s: José Driessen

Nadere info: Hanno Lamers (Steyl Inspireert): 06-50989038 of René Poels (Wereldpaviljoen): 06-55620769

 

Organisaties Steyl op de bres voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen