Ontdek de wereld vanuit Steyl

In de afgelopen jaren zijn twee inleef ateliers gerealiseerd:
Nicaragua en Ghana Vluchten naar beide landen vertrekken elke zondag en woensdag vanaf Steyl Airport. Passagiers krijgen een vliegticket met paspoort en stappen in een echte Fokker 50.
Vervolgens maken ze een virtuele reis naar een andere wereld. Het toestel landt in het Midden-Amerikaanse dorpje San Pedro en vliegt vervolgens door naar Ghana.
Bezoekers wanen zich na aankomst echt op hun bestemming en beleven het leven van de mensen daar. Ze kijken naar films, doen allerlei games, spelen marktkoopman/vrouw of poetsen schoenen, maken armbanden en andere sieraden of een speelgoedautootje van hout en bierdopjes, of bouwen een boot. In het schooltje kunnen kinderen een lesje Spaans volgen en bij de cacaoplantage krijgen ze tekst en uitleg over het werk dat hier wordt verricht.
Ghana-gangers maken een virtuele busrit door het land, beleven via virtual reality het leven in een Afrikaans dorp alsof ze er zelf bij zijn, luisteren onder de Baobabboom naar traditionele verhalen en trommelen mee bij de muziekwand.
Het Wereldpaviljoen is elke zondag- en woensdagmiddag voor publiek open van 13.00-17.00 uur. ‘Vliegreizen’ worden aanbevolen door de ANWB. Niet voor niets heeft een vakjury het Wereldpaviljoen genomineerd als een van de drie meest maatschappelijke uitjes van ons land. Schoolklassen volgen er educatieve programma’s. Voor verenigingen, families en andere groepen zijn er speciale arrangementen.

Ontdek de wereld vanuit Steyl