Kinderen van minima gezinnen in gemeente Peel en Maas gratis naar Wereldpaviljoen

Kinderen van minima gezinnen in de gemeente Peel en Maas kunnen dit jaar gratis de culturele attractie het Wereldpaviljoen in Steyl bezoeken. Dat is mogelijk dankzij de samenwerking tussen Stichting Leergeld Peel en Maas en het Wereldpaviljoen.

“De Stichting Leergeld bestaat vijf jaar en het Wereldpaviljoen tien jaar. Vanwege deze twee jubilea willen we iets bijzonders doen voor deze kinderen die doorgaans het Wereldpaviljoen niet kunnen bezoeken”, zeggen Stichting leergeld en het Wereldpaviljoen in koor. In totaal gaat het om ongeveer 250 kinderen. Via de intermediair van Stichting Leergeld ontvangen de gezinnen een voucher. Met deze voucher kunnen de minimagezinnen -ouders en kinderen- uit Peel en Maas gratis naar het Wereldpaviljoen. Bovendien krijgen de kinderen een drankje en een zakje chips. De actie start in juli en duurt tot 31 december 2022.

Dankzij deze samenwerking hebben de minimagezinnen in de gemeente Peel en Maas de mogelijkheid om met hun kinderen een leuke en ontspannen middag te beleven. Bij aankomst in het Wereldpaviljoen krijgen de gasten een vliegticket en nemen ze plaats in een echt vliegtuig: een Fokker 50. Daarna komen de gasten via de douane in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en in het Afrikaanse land Ghana. Ze maken daar van alles mee, kunnen films bekijken, games spelen, een virtuele reis maken of via VR-brillen een 360 graden kijkje nemen in een Afrikaans dorp of in een school. Net als de kinderen in Afrika kunnen de kinderen in het Wereldpaviljoen van afvalmateriaal eigen speelgoed timmeren of deelnemen aan een workshop kralen en armbandjes maken.

Het Wereldpaviljoen in Steyl is elke zondag- en woensdagmiddag geopend van 13.00-17.00 uur.
Kinderen van minima gezinnen in gemeente Peel en Maas gratis naar Wereldpaviljoen