Brandweer oefent tijdens clusteroefendag 15 juni 2024 in het Wereldpaviljoen Steyl

Enkele weken geleden werden we door de brandweer Post Belfeld benaderd of ze het vliegtuig van het Wereldpaviljoen mochten gebruiken als locatie voor de jaarlijkse oefening van de brandweer rayon Venlo. En natuurlijk mocht dat. Voor deze oefening moet elk van de posten binnen dit rayon een oefen locatie voorbereiden.

Gezamenlijk hebben we een mooi scenario bedacht: ons vliegtuig is neergestort, de cockpit is afgebroken en ligt brandend in het gebouw. De rest van het vliegtuig ligt buiten op Airport Steyl en staat in brand. In de romp zitten nog enkele slachtoffers opgesloten.

Een voor een werden de verschillende posten opgeroepen om assistentie  te verlenen bij de brand in het Wereldpaviljoen. En pas daar kregen ze te horen dat er een vliegtuig was neergestort. Groot was de verwondering bij de deelnemende ploegen, en we hebben die dag wel 7 keer gehoord, “dju, hier ligt echt een vliegtuig.”

En in dat vliegtuig zitten maar liefst 4 slachtoffers, de piloot en een passagier konden zelf het vliegtuig verlaten toen de deur geopend werd, 2 anderen moesten gered worden en de fictieve brand moest geblust worden.

Het Wereldpaviljoen heeft het prachtig gevonden om als locatie te dienen voor deze oefening en dit samen met de brandweermensen te mogen organiseren. We hebben ervan genoten. Wat leuk was en spontaan gebeurde was dat vele ploegen na afloop zeiden: ”Wat is het eigenlijk, het Wereldpaviljoen?” En ze namen graag een kijkje in de locatie waar ze uitleg kregen!

We kunnen terugkijken op een erg fijne dag, waarin eens temeer bleek hoe belangrijk het is om krachten te bundelen! Brandweer post Belfeld, dankjewel voor de toffe dag en spectaculaire dag!

 

Brandweer oefent tijdens clusteroefendag 15 juni 2024 in het Wereldpaviljoen Steyl