Adoptie vliegtuigstoelen helpt Wereldpaviljoen de winter door

Het Wereldpaviljoen maakt moeilijke tijden door. Door de langdurige lockdown is deze attractie in zwaar weer terecht  gekomen. Geen publiek betekent geen inkomsten, terwijl de maandelijkse vaste lasten gewoon doorgaan. Over 2020 is er daardoor een verlies van ruim € 9.000,-, en dat ondanks de COVID-19 bijdragen van het kabinet en het Rabobank Noodfonds. Deze bijdragen brachten wat verlichting, maar de situatie blijft penibel, zegt voorzitter René Poels. De 75 vrijwilligers staan te popelen om weer te beginnen maar door de verlengde lockdown kan het nog wel enkele weken duren voordat het Wereldpaviljoen weer open is. En dat betekent, dat ook het jaar 2021 financieel in mineur begint. Het Wereldpaviljoen ontvangt geen structurele subsidie van de overheid. Een van de inkomstenbronnen van het Wereldpaviljoen is de adoptie van vliegtuigstoelen. Zoals bekend heeft het Wereldpaviljoen als bijzondere entree een echte Fokker 50, de Jet STAR met 30 originele vliegtuigstoelen. Die zijn van begin af aan geadopteerd door sympathisanten en bedrijven.

Voor € 200 wordt een vliegtuigstoel gedurende twee jaar ‘eigendom’ van de donateur en krijgt hij/zij de mogelijkheid al die tijd gratis met het gezin/partner naar het Wereldpaviljoen te komen.  Op dit moment zijn vijftien stoelen vrij. “Wij geven deze stoelen weer vrij voor adoptie gedurende twee jaren. Met de opbrengst daarvan kunnen we weer wat financiële adem halen in deze moeilijke tijd”, zegt de voorzitter.

Overigens heeft het Wereldpaviljoen ook een aanvraag voor steun ingediend bij de gemeente Venlo. Deze aanvraag is daar in behandeling en verwacht wordt dat medio februari duidelijk is op welke wijze de gemeente een steentje kan bijdragen.
Personen en bedrijven die een vliegtuigstoel willen adopteren kunnen contact opnemen met het Wereldpaviljoen:
voorzitter@wereldpaviljoen.com of bellen 06-29479110.

 

Adoptie vliegtuigstoelen helpt Wereldpaviljoen de winter door