Wereldpaviljoen pakt groots uit tijdens de Steylerdag

De culturele attractie Het Wereldpaviljoen in Steyl pakt tijdens de Steylerdag op zondag 5 september groots uit. Op deze dag zijn van 11.00 tot 17.00 uur alle organisaties in Kloosterdorp Steyl gratis te bezoeken.
Het Wereldpaviljoen en haar inleefateliers Nicaragua en Ghana zijn ook de hele dag gratis te bezichtigen. Vrijwilligers zorgen voor tekst en uitleg. De nieuwe collectie van folkloristische poppen uit de hele wereld is eveneens te bewonderen in de hal van het Wereldpaviljoen en in de ontvangsthal bij de douane. Bij goed weer is er buiten een sfeervol terras waar de hele dag de bekende regionale PCB Sixties band voor de muzikale noot zal zorgen. De vrijwilligers van La Cantina zorgen voor een drankje en een hapje.

Verder is er een Wereldmarkt waar van alles te koop is zoals gebruiksvoorwerpen, attributen, stoffen, beeldjes, poppen uit de hele wereld en onze eigen mascotte vogel. Een bijzonder stand wordt ingericht op de markt door de Vrienden van Christopher uit Sevenum. Deze partner van het Wereldpaviljoen werkt samen met de vrouwengroep SITRA in het dorpje Sirigu in het noorden van Ghana onder leiding van Faustina Ayembire. Deze kunstenares heeft ook in het Wereldpaviljoen een Ghanees huisje traditioneel beschilderd.
Ook is er een stand waar geïnteresseerden informatie kunnen inwinnen om vrijwilliger te worden bij het Wereldpaviljoen. Het Wereldpaviljoen zoekt vrijwilligers voor Educatie, Recreatie, La Cantina/horeca. (alle activiteiten onder voorbehoud Corona)
FOTO: Stand van de kleurrijke manden uit Ghana.

 

Wereldpaviljoen pakt groots uit tijdens de Steylerdag