Wereldpaviljoen in actie

De Voedselbanken in Noord-Limburg en Wereldpaviljoen Steyl in actie voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Via de Voedselbanken in de regio worden vouchers uitgereikt waarmee deze gezinnen het Wereldpaviljoen gratis kunnen bezoeken. De afgelopen jaren hebben vele duizenden kinderen het Wereldpaviljoen bezocht.
Een groep kinderen heeft het Wereldpaviljoen gemist en dat zijn de kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen met een minimum inkomen. Zo is Venlo één van de dertig Nederlandse steden met het grootste aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Volgens de statistieken leven in de stad meer dan 11.000 mensen onder de armoedegrens waarvan bijna 2500 kinderen jonger dan 18 jaar. In heel Noord-Limburg gaat het om enkele duizenden kinderen.
Bij wijze van experiment start het Wereldpaviljoen dit jaar met speciale vouchers voor gezinnen in de regio met een minimum inkomen. Met de vouchers kunnen deze gezinnen, ongeacht het aantal kinderen, gratis een bezoek brengen aan het Wereldpaviljoen in Steyl. Het Wereldpaviljoen heeft enkele fondsen, die anoniem wensen te blijven, bereid gevonden om de start van dit experiment mogelijk te maken.
Als dit project slaagt, gaan we kijken of we deze actie verder kunnen uitbreiden met alle partnerorganisaties in Steyl zoals het Missiemuseum, Limburgs Schutterij Museum, Jochumhof, het Ketelhuis en de Tiendschuur uit Tegelen.

Wereldpaviljoen in actie