Clublied: Kom mee naar San Pedro

20-01-2017

 Grubbenvorsternaar Piet Driessen heeft bij gelegenheid van het derde jaar van het Wereldpaviljoen in Steyl een clublied geschreven genaamd: Kom mee naar San Pedro.
Driessen heeft in het schrijven en componeren van liedjes zijn sporen verdiend.
Zo schreef hij de in de jaren zeventig de bekende hit van het duo Sandra en Andries “Let us spray together”.
De Grubbenvorsternaar is samen met zijn vrouw Marianne van begin af aan vrijwilliger bij het Wereldpaviljoen. In het Wereldpaviljoen is het Nicaraguaanse dorpje San Pedro nagebouwd waar de bezoekers op een eigentijdse wijze kennis maken met andere culturen.
Aan de hand van de activiteiten in het Wereldpaviljoen schreef hij het lied waarin hij bezingt hoe de bezoekers worden ontvangen en rondgeleid in het Wereldpaviljoen. Ook tekende Driessen voor de muziek, een Midden-Amerikaanse sound.
Samen met de Meerlose zanger en tevens vrijwilliger van het Wereldpaviljoen Mart Hendriks is het lied ingezongen in de studio van Nard Reijnders te Broekhuizenvorst. 
Reijnders arrangeerde het lied op zijn bekende wijze. Filmmaker Marijn Poels uit Swolgen/Berlijn maakte er een film bij met opnames in het Wereldpaviljoen in Steyl en opnames in San Pedro in Nicaragua. Deze week  zijn film en muziek gepresenteerd.
Foto: Mart Hendriks (Don Mario) en Piet Driessen (Don Petro) (rechts) zingen het lied tijdens de presentatie in het Wereldpaviljoen

 

Drie echtparen van het Wereldpaviljoen zijn op werkbezoek geweest naar San Pedro in dit Midden-Amerikaanse stadje. Het lied en de film werden daar aangeboden aan de burgemeester Elian Mariel González van San Pedro.  

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Ervaren, beleven en doen in het Wereldpaviljoen
Verslag Syriers ontmoeten Limburgers
KBO Meterik verrast door Wereldpaviljoen
Wereldpaviljoen Steyl beste attractiepark
Venlopers waarderen Wereldpaviljoen drums
Inspirerend werkbezoek aan Wereldpaviljoen
Wereldpaviljoen decor voor jeugdtoneel
Delegatie van het Wereldpaviljoen op bezoek in San Pedro, Nicaragua